Frankrig

Frankrig.


Hos Bue og Anne Marie i Mont s/s Vaudrey


I august 2012 var vi hos Anne-Marie og Bue i deres hus

i Frankrig nær Dole med ture til Bourgogne-distriktet,

Dijon og Lyon.

I Lyon, som er en spændende by at besøge, boede vi

et par dage centralt på: Hôtel des Artistes.


Huset ligger i den lille by Mont s/s Vaudrey 10 km sydøst for Dole på vej mod Poligny.

Dole ligger tæt ved motorvejen mellem Besancon og Beaune. Den lille stille landsby har egen bager, slagter og et stort supermarked samt et par restauranter og en enkel bankfilial. Der er meget stille om aftenen, men det tager kun 15 minutter at køre til Dole eller Arbois, hvor udvalget af restauranter og cafeer dækker behovet.


Området kaldes Jura og er forholdsvis fladt syd for Dole, men mindre end 20 km mod øst bliver landskabet mere bjerg- og skovrigt, og blandt de store naturoplevelser er udspringet af flere floder fra lodrette klippevægge. Floderne tilføres vand fra omfangsrige underjordiske huler og gange, som flere steder kan besøges.


I området syd og øst for for Arbois og Poligny findes flere gode vinmarker, hvor især hvidvinen kan anbefales.


Ellers er der kun 1 times kørsel til Beaune, hvor Bourgogne vindistrikterne strækker sig flere kilometre nord og syd for byen.


Endvidere er Dijon og Lyon indenfor rækkevidde, hvis man ønsker en rigtig bytur. Beaune har også et meget hyggeligt kvarter med mange gode butikker. Men vær opmærksom på, at der er middagslukket mellem kl. 13 og 16, og så virker byen ret død. Det er næsten et must at besøge museet, der er indrettet i det gamle hospital.

 

         

Huset set fra SV. Bue til venstre, AnneMarie og petanque-banen til højre.  

Huset set fra vest. Bemærk AnneMarie's hængekøje i forgrunden.

Maj 2004 havde vi nogle herlige dage sammen med Anne Marie og Bue i deres hus i Mont s/s Vaudrey 10 km sø for Dole i Frankrig. Vi var på vin indkøb i Bourgogne, og udflugter til de skønne byer Dijon og Lons le Saunier.


Anne Marie og Bue foran hoveddøren.    Havens flotte bonderoser.Arkitekten Bue tegner til den nye port.   På indkøb hos vinbonde i Bourgogne.


1995 og 1999 besøgte vi og så huset i Mont s/s Vaudrey, Frankrig:


Se nedenfor omtale og billeder fra deres hus 10 km syd for Dole og området Jura i det midt-østlige Frankrig.


Lidt om huset

Huset i den stille landsbygade.     Den dejlige terrasse udenfor køkkenet.

Huset omfatter et par stuer, et stort køkken med spisestue, og på 1. sal er der 4 soveværelser, en TV-stue samt badeværelse. Alt er smagfuldt indrettet og man føler sig hurtigt hjemme i huset. Huset holdes i fransk stil og er ret charmerende såvel udvendigt som inde. Haven er enkelt men stilfuldt anlagt, og petanque banen er altid klar til brug. 


Vi har kendt Anne Marie og Bue Kjems siden 1983, og i 1987 begyndte jeg at spille badminton med Bue i Skovshoved Badmintonklub. Bue, som er arkitekt, har flere gange hjulpet os med ideer og tegninger til ombygninger af vores nye boliger og fritidshus.

Anne Marie og Lone blev kollegaer, da Lone sluttede med sin frisøsalon og startede i Adelaide vuggestue (i Ordrup) som pædagogmedhjælper på AM's anbefaling.

----------


Mogens og Giver - i Cannes


 

Givers 60 års fødselsdag blev fejret i Cannes den 4. juni 2004.Om morgenen samledes familien i deres lejlighed i La Boca 2 km vest for Cannes. Fødselsdagsmiddagen blev holdt i Cannes ældste og meget hyggelige restaurant, Auberge Provencale.
Giver bliver 60 år.                                  Familien nyder udpakningen af gaver.


Giver og Lone på altanen med den flotte udsigt over Middelhavet. 2004.
Mogens og Giver på altanen til deres lejlighed i La Boca ved Cannes,

hvor vi "vækkede" dem om morgenen på deres sølvbryllupsdag.

Juli 1995.


Lone har kendt Giver og Mogens Jørgensen samt Mons og Søster siden deres ungdom, og jeg har kendt dem siden jeg i 1983 flyttede sammen med Lone i hendes lejlighed på Estervej i Hellerup i en ejendom som Giver og Søster ejer. Vi boede ovenover Giver og Mogens, og i forhuset boede Mons og Søster.

Lone har i mange år spillet badminton sammen med Giver og Søster i Skovshoved Badmintonklub.

Jeg har spillet tennis i Skovshoved tennisklub med Mogens Jørgensen og Mogens Bøttner samt Jens Thrane (se under Tennis-holdet) siden 1985. Siden 2012 har jeg spillet tennis sammen med Mogens Jørgensen i Skovshoved tennis veteran sektion.

Vi har mødtes til et utal af forskellige sammenkomster og aktiviteter.