Grækenland

Grækenland


De græske øer er meget varieret. Byggestil og natur er meget forskellig. Mængden af turister varierer også. Søger man mest mulig fred skal man vælge de øer hvor der ikke er lufthavn. Det sætter en naturlig begrænsning på turistmængden, hvis der skal sejles for mange timer for at nå til og fra en ø. Der findes flere øgrupper,- en af dem er Kykladerne, som bl.a. omfatter Mykonos, Naxos, Paros og sydligst Santorini (Thira). På Kykladerne er husene helt hvide med flade tage og blå eller grønne vinduer og døre.

                    

Skipper på en af de mange små                       Mykonos by.    

både, der giver en hyggelig tur

til og fra den strand du har udvalgt.

Mykonos

Mykonos er kendt for sit hede natteliv. Byen har en masse små smalle stræder og små torve, hvor man næsten godt kan fare vild, men før eller siden kommer man ned til den hyggelige lille havn. Stræderne er meget karakteristiske idet alle stenene i belægningen omkranses af en hvid stribe maling, som hyppigt vedligeholdes. Der er mange mondæne butikker her fordi en mængde store krydstogtskibe i løben af dagen ligger for anker uden for Mykonos havn og passagererne sejles ind til byen i små både. Når de sidst på dagen sejler videre tømmes byen for den alt for store mængde turister. Øen er kendt for sine flotte strande, hvor navne som Paradise Beach og Super Paradise Beach lover meget, og holder det meste.

Mykonos by ved solnedgang.               To af de 4 flotte møller.

 Motiv fra de 4 møller ved Mykonos by.

    

        

  

Motiver fra Mykonos by

Der er mange smukke motiver på øen, især i Mykonos by, som er øens eneste by lignende bebyggelse. Resten er øen er ret stenet. De bedste,- men også mest besøgte-, strande ligger på sydsiden af øen. Men der findes også enkelte gode og mere øde strande med et par enkelte tavernaer på nordsiden af øen. Der går busser fra Mykonos by til de enkelte strande sydpå, eller tag bussen til nærmeste strand(by) og fortsæt med de små både. Det tager fra 15 til 25 minutter at sejle ud til de øvrige strande, og det er i sig selv en god oplevels. Sidst på eftermiddagen returnerer bådene igen med afgang ca. hver halve time indtil lidt før solnedgang.  Ellers tag en taxa fra Mykonos by, hvis du har travlt, eller du ønsker at tage til en af strandene nordpå. Det er ikke særlig dyrt. 

Mykonos har ry for at være tilholdssted for homoseksuelle, og de er der da også i stort tal, men det behøves ikke at give anledning til problemer. På de store strande grupperer de sig på "deres egen" del af stranden. Og om aftenen har de deres egne tilholdssteder blandt byens barer og diskoteker. Så lad ikke dette afholde dig fra at besøge Mykonos, som altså har flere virkelig gode strande, og en herlig by med masser af restauranter og butikker af høj klasse.

Andre skønne øer vi har været på:

               

Patmos                                                         Santorini

               

Samos                                                          Strand på Samos.

               

Lille ø nær Poros                                          Poros