Italien, Ravello - Rom

Ravello og Rom 2016

 

Fløj til Rom med SAS. Hentede den lejede bil hos Avis og kørte de 225 km (200 km motorvej og de sidste 18 km ad mindre vej gennem bjergpas) til Ravello på 3,5 time.

 

Boede på skønne Villa Maria i Ravello den 29. sept - 4. okt. 2016. Flot udsigt, super restaurant, fin service.

Sejlede en dag med Travelmar fra Amalfi til Positano og tilbage igen. Sejltid 25 min.


Boede i Rom på det gode hotel Ponte Sisto mellem Blomstertorvet og gangbroen over til Trastevere.

Fik gode middage i Rom på det lille hyggelige osteria La Quercia på Piazza della Quercia nær Blomstertorvet, den  stemningsfulde bistro Ombre Rosse (med musik) på Piazza Sant' Egido i Trastevere kvarteret og den spændende ristorante Machcheroni på Piazza delle Coppelle 44 i nærheden af Pantheon. Alle kan anbefales.


Se mine 2 album fra Ravello og Rom 2016.


Italien - Ravello (Amalfi-kysten)


På Sorrento halvøen syd for Napoli ligger Ravello lidt oppe i bjergene ca. 15 minutters buskørsel fra den lille mondæne kystby Amalfi med den smukke domkirke. Fra Amalfi kan man flere gange dagligt sejle til Capri på 2 timer, eller til den hyggelige by Positano på en ½ time.


Vi har besøgt Ravello i slutningen af maj 1999 og primo oktober 2016, og da var temperaturen begge gange perfekt ca. 22 grader, dog lidt kølig om aftenen, og alt var grønt og smukt. Ravello er en mindre by der ligger utrolig smukt 500 m. over havet med udsigt langs den bjergrige kyst. Byen, der stort set er bilfri, er kendt for nogle smukke parker, som egentlig er haver til gamle rigmandsvillaer. Den ene berømte er Villa Rufolo som ligger i centrum af Ravello med en smuk beplantning og terrasse med udsigt, og klassiske koncerter et par aftener om ugen. Den anden berømte er Villa Cimbrone 10 minutters gang fra centrum med en større park der afsluttes af en stor, smuk balkon med statuer på klippekanten, hvorfra der en ubeskrivelig udsigt langs kysten. Der er en lille café ved balkonen.


Se mine fotos fra traveture omkring Ravello.


       

  

Balkonen ved Villa Cimbrone.                        Søde husskilte i Ravello.

Fantastisk udsigt, stejlt ned til havet.

På stien ud til Villa Cimbrone ligger en smuk restaurant, Villa Maria, med herlig mad, som nydes i en afslappet stemning med udsigt til bjerglandsbyen Pontone på den anden side af dalen.

Ravello, Villa Ruffolo haven

På skråningerne nedenfor og omkring byen har flittige bønder gennem årene anlagt flere terrasse niveauer, som er tilplantet med citrontræer, små olivenlunde og vinstokke. Området giver mange muligheder for vidunderlige vandreture (se tips og nærmere omtale) ad smukke smalle stier, der snor sig mellem huse og marker fra landsby til landsby. Men der er også mange trapper. De 5 km fra Ravello til Amalfi tilbagelægges ad stier der omfatter ca. 1.000 trin, så man skal være i rimelig god form. Det er gode stier med fine, men lidt høje trin, så det mærkes næste dag i lægmusklerne. Et godt råd: Hold lidt igen de første dage. 

Ravello ved Villa Ruffolo.                              På en sti i Ravello.

Der er flere gode restauranter og cafeer i Ravello. Der findes ikke så mange hoteller, men et par af dem er særdeles flot indrettet i nogle af byens gamle bygninger, alle med pragtfulde udsigter, men de hører også til i den dyre ende af prisskalaen. 

Vi boede i 1999 på hotel Graal lige udenfor tunnelen ved Villa Ruffolo.

I 2016 boede vi på det hyggelige Villa Maria med en dejlig restaurant og smuk udsigt tæt på Villa Cimbrone parken.

Boede i 1999 på Hotel Graal, fra poolen er der en imponerende udsigt langs kysten.

Frokost på én af Ravellos gamle flotte hoteller (Parcifal). Fantastisk udsigt og god mad.

Citroner overalt.                      Villa Maria i Ravello. Skøn mad og stemning

Området er kendt for sine citronlikører, og de smager også rigtig godt i små mængder. I Ravello er der flere fabrikationssteder med mulighed for at prøvesmage. Byens hyggelige torv ved domkirken omkranses af nogle få restauranter og en gang om ugen er der et mindre marked på P-pladsen nedenfor torvet.

Der er gode muligheder for at slappe af og nyde den smukke natur med den enestående beliggenhed med udsigter til nabobyerne på de næste bjergsider, udover havet eller langs kysten. Se min side med billeder fra traveture i nærmeste omegn. 

Nærmeste nabolandsby er den lille bjergby Scala et par kilometer væk. Ca. 2 timers buskørsel væk ligger udgravningerne af Pompei, som vulkanen Vesuv med et 7 m. tykt lag aske lagde i ruiner i år 79.

Der er regelmæssig bustrafik mellem Ravello og badebyerne Minori og  Maiori og videre 12 km til Salerno, eller i modsat retning til Amalfi, Positano og videre 10 km til Sorrento.