Henning Clausen's CV

Henning, januar 2001

Fritids interesser

Aktiv tennis spiller

Aktiv badminton spiller

Fodbold

Fotografering

Have og natur

Cykel- og traveture

Rejser


I mine unge år kørte jeg i flere år bil-orienteringsløb, arrangerede løb og var  officiel instruktør for løbsplanlæggere og et par år dommer ved Dansk Automobilsport Unions mesterskabsløb.

Se mere i topmenu under Aktiviteter.

Henning - opvækst, ansættelser og uddannelser. 

Født 23.12.1948 og opvokset i St. Magleby ved Dragør 12 km fra Københavns centrum.

Mine forældre havde fra 1937 til 1971 eget handelsgartneri på Lundevej mellem St.Magleby og Dragør, hvor de dyrkede forskellige grøntsager (kartofler, blomkål, porrer, rosenkål, løg, persille, tomater og meloner) som solgtes på Københavns Grøntorv.


Min mor, Marchen Neel (født Petersen) er født i Store Magleby, og hendes familie stammer tilbage fra de hollandske bønder, som kongen hentede op fra Holland i 1521 for at dyrke grøntsager til kongehuset og hovedstaden.

Min far, som var fra Fåborg egnen, kom i gartnerlære i Sundby på Amager, og var ansat på Kastrupgård indtil han i 1937 købte egen jord og opbyggede sit gartneri udenfor Store Magleby ved Dragør.

Yngst af 3 brødre.

Ansættelser

1989 - 2011

IT-chef i den selvejende forvaltningsorganisation Copydan med ansvar for IT-strategi, udvikling af systemløsninger, IT-drift, kommunikation og telefoni, leverandørkontakt og budget. Som chef for IT-afdelingen refererer jeg til  direktøren og deltager i Copydan's chefgruppe-møder.

Det gælder først og fremmest om, at IT-løsningerne til enhver tid understøtter Copydan's forvaltningsmæssige målsætninger. Det opnås bedst ved at sikre driftsstabile systemer, der har en funktionalitet, som giver brugerne mulighed for at kunne udføre deres opgaver hurtigt og sikkert. 

Datastrukturer og systemsammenhænge skal sikre brugervenlige adgange til informationer. Endvidere skal medarbejderne have de rigtige værktøjer til rådighed og fornøden viden til at bruge dem. 
Etablerede løsninger så kunder og rettighedshavere fik mulighed for adgang og indrapportering af data via Internettet.

1985 - 1989

Kontorchef i ØK's (EAC) Koncern edb afdeling med ansvar for udnyttelsen af pc'er til de administrative løsninger på Hovedkontoret, herunder på mit initiativ  etablering og drift af et internt support- og uddannelsescenter med 5 konsulenter og undervisere med henblik på at indføre brugen af pc'ere i ØK.

1981 - 1985

Edb-koordinator i ØK Data, udstationeret i rederiet på ØK's Hovedkontor med ansvar for edb-strategi og kontakt mellem rederi og systemleverandør for  økonomi-, budget- og operationelle systemer. Deltog i et EF-støttet IT-projekt med henblik på udvikling af rederi systemer.

1979 - 1981

Salgskonsulent i det svensk ejede Datema, som på det tidspunkt var det største servicebureau i Norden. Formidling og salg af on-line budget og analyse system løsninger for mellemstore og store virksomheder.

1971 - 1979

Mærsk Data. Grundlæggende edb uddannelse med relation til systemudvikling. Var programmør, projektleder, systemkonsulent og chefkonsulent. Opgaverne omfattede økonomistyrings systemer for A.P. Møllers regnskabsafdeling, løsninger til udfærdigelse af toldpapirer, laste- og lossedokumenter samt fragtbetalingsstyring for Maersk Container Line. Systemerne blev anvendt af alle shipping kontorer langs ruten mellem USA og Østen. I 1978 var jeg et par måneder rundt på de enkelte kontorer i USA for at undervise om udnyttelsen af systemerne.

1965 - 1971

Handels- og kontorelev samt kontorassistent i automobilfirmaerne Vilhelm Nellemann og Arne Fog (DOMI - Morris / MG autoforhandlere/ -værksteder).

UDDANNELSE

1965      Realeksamen,                     Store Magleby, Dragør kommune

1968      Handelseksamen,                København

1977      Nationaløkonomi,                 Merconom, enkeltfag

1979-80  Databehandling,                  Merconom, linie

1980      Engelsk, HH                       Handelshøjskolen, København

1980-81 Salg og markedsføring,         Merconom, linie

1981      Intern regnskab,                  Merconom, enkeltfag

1984      Personaleadministration,      Merconom, enkeltfag

1988      Lederuddannelse ESF,         Danske Ingeniørers Efterudd. (4 x 1 uge)

1997      Microsoft Word,                    Professionel Tekst

1997      Microsoft PowerPoint,           Professionel Tekst

1997      Informatikchefen                   Dansk Management Forum

1998      Microsoft Excel                    Professionel Tekst

1998      Microsoft NT, Administration   Danmarks Teknologiske Institut

1999      Financials Application Design,   Naviteam

1999      Financials Application Builder,   Naviteam

1999      Financials Solution Developer,   Naviteam